Volkswagen Doğuş Finans Başvuru Değerlendirme Kapasitesini %25 Arttırdı

Volkswagen Doğuş Finans, başvuru değerlendirme kapasitesini16 ay içinde kaynakları değiştirmeden % 25 oranında arttırdı, otomatik değerlendirilen başvurulardaki sorunlu kredi oranı sadece % 0.1 seviyesinde gerçekleşti.

7 Mart 2016, Istanbul - Volkswagen Doğuş Finans, Experian Power Curve Strategy Management for Originations ile başvuruların % 50’sini otomatik olarak karara bağlayarak ve mevcut kaynaklarda değişiklik yapmayarak daha fazla miktarda başvuruyu değerlendirmeye başladı. Experian, Volkswagen Doğuş Finans’ın kredi portföylerinde kullanılan süreç, sistem, araç ve stratejilerin dahil olduğu mevcut tüm kredi risk yönetim uygulamalarının tahsis prosedürlerinin, veri tabanı ve strateji karar ağaçlarının analizini gerçekleştirmesiyle Volkswagen Doğuş Finans, kaynaklarını arttırmadan başvuru değerlendirme kapasitesini % 25 oranında arttırdı. Buna ilaveten, çözümü kullanmaya başladıktan 16 ay sonra Volkswagen Doğuş Finans’ın otomatik değerlendirilen başvurulardaki sorunlu kredi oranı sadece % 0.1 seviyesinde gerçekleşti.

Volkswagen Doğuş Finans Operasyon ve Kredi Değerlendirme Müdürü Esra Acaruşağı, amaçlarının, IT bağımlılığını en aza indirmek ve mevcut kaynakları arttırmadan daha fazla başvuruyu işleme almak olduğunu söyledi ve sözlerine devam etti; ‘Memnuniyetle söylemek isterim ki, Power Curve Strategy Management for Originations çözümünü uygulamaya başladıktan bir sene sonra hedeflerimizi aşmakla kalmadık, aynı zamanda müşteri memnuniyetini ve verimliliğimizi de arttırdık’.

Experian Doğu Avrupa, Türkiye ve Orta Doğu Bölge Başkanı Cenker Özhelvacı, Volkswagen Doğuş Finans’ın başvuru değerlendirme süreci kapasiteleri konusunda Experian’ı tercih etmelerinden dolayı duydukları memnuniyeti belirterek sözlerine şöyle devam etti;  ‘Experian, Volkswagen Doğuş Finans’ın kredi portföylerinde kullanılan süreçler, sistemler, araçlar ve stratejiler dahil olmak üzere mevcut tüm kredi risk yönetimi uygulamalarının, tahsis prosedürlerinin, veri tabanı ve strateji karar ağaçlarının analizini gerçekleştirdi. Strateji değişikliklerinin hızlı yapılmasına olanak tanıyarak, şirketlerin dinamik pazar koşullarına daha hızlı yanıt vermeleri ve değişen düzenlemelere uyum sağlamaları için desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz’.

Volkswagen Doğuş Finans, başvuru sahibinin riskini, borçluluk durumunu ve karlılığını, başvuru sahibinin verilerini kullanarak daha etkin değerlendirmeye başladı. Böylece müşterilere en uygun krediyi ve hizmetleri önerirken, karar alma sürelerini kısaltmış oldu.

Volkswagen Doğuş Finans

Türkiye’nin öncü tüketici finansman şirketi olan Volkswagen Doğuş Finans, aynı zamanda çok uluslu bir finans grubunun da parçasıdır.Yılda150.000’inüzerinde başvuru değerlendirmesi yapan Volkswagen Doğuş Finans, 1.9 milyar Euro değerinde kredi portföyü yönetmektedir.

Experian

Dünyanın lider bilgi hizmetleri şirketi Experian, uluslararası alandaki müşterilerine veri ve analitik araçlar sunar. Experian Şirketler Grubu, şirketlere kredi risk yönetimi, sahteciliğin önlenmesi, pazarlama tekliflerinin hedeflenmesi ve kararların otomatize edilmesi konularında yardımcı olur. Experian aynı zamanda bireylerin kredi notlarını ve raporlarını kontrol edebilmeleri, kendilerini kimlik hırsızlığına karşı korumaları konusunda da hizmet sunar. 2015’te Experian, Forbes Dergisi tarafından ‘Dünyanın En İnovatif Şirketlerinden Biri’ olarak açıklandı.

37 ülkede yaklaşık 17.000 çalışanı bulunan Experian’ın genel merkezi İrlanda Dublin’de, operasyonel merkezleri İngiltere Nottingham, Amerika California ve Brezilya Sao Paulo’dadır. Experian plc, İngiltere Borsası’na kotedir (EXPN) ve  FTSE 100 endeksinde yer almaktadır. 31 Mart 2015 yıl sonu itibariyle toplam yıllık geliri 4.8 milyar USD’dir. Experian hakkında daha fazla bilgi için http://www.experianplc.com web sitesini ziyaret edebilir ya da belgeselini izleyebilirsiniz.

Experian Türkiye

2000 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren Experian, İstanbul, Sofya, Atina ve Dubai ofisleri üzerinden Balkanlar, Türkiye ve Orta Doğu Bölgesi’ndeki 28 ülkede bankacılık, finans, telekomünikasyon, perakende ve turizm sektörlerindeki müşterilerine hizmet sunar. Daha fazla bilgi için http://www.experian.com.tr

Top