Experian’ın Yeni Nesil Karar Yönetim Platformu Türkiye’de Hızla Büyüyor

Müşteri yaşam döngüsünün her aşamasında daha akıllı ve hızlı kararlar alınmasını sağlayan PowerCurve, içerdiği ileri analitik teknikler, farklı kaynaklardan elde edilen veriler ve müşterilerle ilgili sağladığı önemli iç görüler sayesinde kurumların karlılıklarını arttırmalarına, riski daha etkin yönetmelerine ve portföylerinin performansını geliştirmelerine yardımcı oluyor.

Müşteri yaşam döngüsünün her aşamasında daha akıllı ve hızlı kararlar alınmasını sağlayan PowerCurve, içerdiği ileri analitik teknikler, farklı kaynaklardan elde edilen veriler ve müşterilerle ilgili sağladığı önemli iç görüler sayesinde kurumların karlılıklarını arttırmalarına, riski daha etkin yönetmelerine ve portföylerinin performansını geliştirmelerine yardımcı oluyor.
Uluslararası alandaki müşterilerine veri ve analitik araçlar sunan Experian, yeni nesil karar yönetim platformu PowerCurve’ün, dünyanın ve Türkiye’nin lider bankaları ve telekom operatörleri tarafından yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandığını açıkladı. Esnek bir karar yönetim platformu olan PowerCurve, müşterilerle ilgili kararların daha basit, daha etkili ve daha kullanıcı dostu bir ortamda alınmasını, uygulanmasını ve geliştirilmesini sağlayan bir yazılım ürünleri seti. İlk PowerCurve yazılım ürünleri olan PowerCurve Strategy Management, PowerCurve Customer Management ve PowerCurve Originations’ın kullanımı uluslararası alanda olduğu gibi Türkiye’de hızlı bir şekilde büyüyor. PowerCurve kullanan kurumlar, karlı müşteriler edinmek, pazar payını artırmak, müşteri ilişkilerini geliştirmek, sürdürülebilir büyüme hızı elde etmek, müşterilerini daha etkin ve verimli bir şekilde yönetmek ve müşterileriyle uzun süren karlı ilişkiler geliştirmek için daha akıllı, daha hızlı ve daha tutarlı kararlar alıyorlar.
Konuyla ilgili açıklama yapan Experian Balkanlar, Türkiye ve Orta Doğu Bölgesi Genel Müdürü Cenker Özhelvacı, Türkiye’deki kurumların karlı bir şekilde büyüme, müşterileri daha iyi yönetme, müşterilerle daha güçlü ilişkiler kurma ve batık kredi gibi risklere karşı korunmanın en iyi yollarını aradıklarını söyledi ve müşteriyle ilgili alınan her karara ait riskin giderek arttığını belirtti. Özhelvacı, kurumların daha fazla veri, daha fazla rekabet, artan mevzuat baskıları ve yüksek müşteri beklentileriyle karşı karşıya kaldıklarını ve karlı büyüme sağlayabilmeleri için yapmaları gereken temel şeyin PowerCurve gibi yenilikçi bir karar yönetimi platformu kullanarak müşteri kazanma, müşteri yönetme ve daha iyi müşteri ilişkileri geliştirme alanlarında analitiğe dayalı kararları hızlı, etkin ve tutarlı bir şekilde almak olduğunu açıkladı. PowerCurve platformunu pazarda büyüyen talebi karşılamak ve dinamik piyasa ve mevzuat değişikliklerine müşterilerinin hızlı adaptasyonunu sağlamak amacıyla atik bir karar yönetimi yazılımı olarak geliştirdiklerini belirten Özhelvacı, PowerCurve platformunun, daha doğru kararlar alınması, verimliliğin artırılması ve karlı büyümenin sağlanması için ileri analitik tekniklerinin gücünü kullandığını söyledi. Cenker Özhelvacı, platformu kullanan müşterilerinin karar stratejilerinin doğrulanması, izlenmesi ve geliştirilmesi açısından platformun kullanımının çok kolay olduğunu gözlemlediklerini sözlerine ekledi.
Hem yurtdışında hem de Türkiye’de Santander, The Commercial Bank of Qatar ve Odeabank gibi bir çok büyük firma PowerCurve’den faydalanıyor;
  • Santander, Experian’ın PowerCurve Originations ve Customer Management çözümlerinden faydalanan lider kurumlar arasında yer alıyor. PowerCurve Customer Management, Santander’in her müşterisinin banka ile ilişkisini bütünüyle kapsayan ayrı ayrı profiller oluşturmasını sağlıyor. Bu profilde risk skoru ve metrikleri, satın alma gücü, karlılık, ödeme eğilimi ve müşterinin yaşam boyu değeri gibi bilgiler yer alıyor. PowerCurve Originations ise doğru müşteriler için doğru ürünleri belirliyor ve aynı zamanda müşteri yaşam döngüsünün her aşamasında ve ürün segmentlerinin tamamında veri paylaşımını sağlıyor. Böylece Santander değişen piyasa koşulları ve düzenlemeler karşısında hızlı hareket edebiliyor.
  • The Commercial Bank of Qatar, bireysel kredi portföyünü büyütmek amacıyla Experian’ın PowerCurve Strategy Management çözümü ile ileri analitik çözümlerini birlikte kullanıyor. Bankanın ilk otomatik karar yönetimi platformu ve analitik çözüm yatırımı olan PowerCurve, kredi kartları, bireysel krediler ve araç finansmanı ürünleri için yeni karlı müşteriler edinmelerini sağlayarak bankanın portföyünü önemli ölçülerde büyütüyor. Banka etkin karar otomasyonu yaparak operasyonel verimliliğini arttırmanın yanı sıra maliyetleri azaltıyor; artan aktif hesaplar ve azalan gecikme oranları ile de portföy gelirini arttırıyor.
  • Türkiye bankacılık sektörünün genç ve yenilikçi oyuncusu Odeabank, PowerCurve Strategy Management ile doğru ve analize dayalı kararları hızlı ve etkili bir şekilde almak için verilerini en etkin şekilde kullanabilecek. Kredi kartları, bireysel kredi ve KOBİ ürünleri ile ilgili kararlarını PowerCurve ile verecek olan Odeabank, risk ve operasyonel maliyetleri azaltıp karlılığı arttırmayı ve hızla büyümeyi hedefliyor.

    Experian

    Dünyanın lider bilgi hizmetleri şirketi Experian, uluslararası alandaki müşterilerine veri ve analitik araçlar sunar. Experian Şirketler Grubu, şirketlere kredi risk yönetimi, sahteciliğin önlenmesi, pazarlama tekliflerinin hedeflenmesi ve kararların otomatize edilmesi konularında yardımcı olur. Experian aynı zamanda bireylerin kredi notlarını ve raporlarını kontrol edebilmeleri, kendilerini kimlik hırsızlığına karşı korumaları konusunda da hizmet sunar. 39 ülkede 16.000 çalışanı bulunan Experian plc, İngiltere Borsası’na kotedir (EXPN) ve FTSE 100 endeksinde yer almaktadır. 31 Mart 2014 yıl sonu itibariyle toplam yıllık geliri 4.8 milyar USD olan şirketin genel merkezi İrlanda Dublin’de, operasyonel merkezleri İngiltere Nottingham, California Costa Mesa ve Brezilya Sao Paulo’dadır. Daha fazla bilgi için http://www.experianplc.com

    Experian Türkiye

    2000 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren Experian, İstanbul, Sofya, Atina ve Dubai ofisleri üzerinden Balkanlar, Türkiye ve Orta Doğu Bölgesi’ndeki 28 ülkede bankacılık, finans, telekomünikasyon, perakende ve turizm sektörlerindeki müşterilerine hizmet sunar. Daha fazla bilgi için http://www.experian.com.tr

    PowerCurve Platformu

    Esnek bir karar yönetimi platformu olan PowerCurve, müşterilerle ilgili kararların daha basit, daha etkili ve daha kullanıcı dostu bir ortamda alınmasını, uygulanmasını ve geliştirilmesini sağlayan bir yazılım ürünleri setidir. İlk PowerCurve yazılım ürünleri PowerCurve Strategy Management,PowerCurve Customer Management ve PowerCurve Originations, Experian’ın hizmet sunduğu kurumlar tarafından kullanılmaktadır.
    PowerCurveStrategy Management işletmelerin müşteri kazanma, portföy ve tahsilat kararlarını hızlı ve kolay bir şekilde almalarını sağlar. İş birimi kullanıcılarına karar stratejilerini kolayca tasarlama, test etme, uygulama ve sürekli olarak geliştirme olanağı sunar. Yazılım, ileri analitik teknikleri kullanarak kullanıcıların her bir müşteri etkileşimi ile ilgili potansiyel gelir ve risk verisini bilgiye dönüştürmelerine yardımcı olur.
    PowerCurve Customer Management işletmelerin çapraz ve yukarı satış tekliflerini optimize ederek, müşteri sadakatini arttırarak ve riski yöneterek daha karlı müşteri ilişkileri geliştirmelerini sağlar. Yazılım, her bir müşteri ilişkisi için işletmenin her bir iş ve ürün grubuna yönelik kapsamlı bir görünüm oluşturur. Böylece müşterinin potansiyel yaşam boyu değeri daha doğru bir şekilde belirlenir ve bu değeri arttırmak için gerekli adımlar alınır.
    PowerCurve Originations verilerin kredi kayıt bürosu ve müşteri veri kaynaklarından otomatik olarak alınmasını sağlar. Bu yaklaşım, işletmelerin verilerini zenginleştirir ve potansiyel müşterilere ait bilgilerin eksiksiz bir görünümünü sağlar. Güçlü karar alma ve iş süreci yönetimi ile gerçek zamanlı görülebilirlik özelliklerini bir arada sunan PowerCurve Originations, dinamik müşteri kazanma kararlarını güvenle almak ve yaşam boyu süren müşteri ilişkileri geliştirmek için gereken esnekliği sunar. Daha fazla bilgi için http://www.experian.com.tr/powercurve/index.html
Top