Avea Experian yazılımı ile kredi riskini düşürecek ve tahsilat kararlarının sonuçlarını ölçecek

Avea, kredi riskini düşürmek ve tahsilat kararlarının sonuçlarını ölçmek için Experian'ın özel tahsilat çözümü PowerCurve™ Strategy Management programını uygulamaya başladı.

Avea, Experian yazılımı ile kredi riskini düşürecek ve tahsilat kararlarının sonuçlarını ölçecek

İstanbul, Türkiye, 2 Ekim 2013 — Dünyanın lider bilgi hizmetleri şirketi Experian®, Türkiye’nin ilk ve tek GSM 1800 operatörü Avea’nın kredi riskini düşürmek ve tahsilat kararlarının sonuçlarını ölçmek için özel tahsilat çözümü PowerCurve™ Strategy Management programını uygulamaya başladı.

Experian PowerCurve™ Strategy Management programı, stratejik tahsilatın tasarlanma ve uygulanma aşamaları arasında güçlü bir bağ kuruyor ve bu sayede müşterilerin risk ve getiri açısından hızlı ve etkin bir şekilde değerlendirilmesini sağlıyor. Test edip öğrenme sürecini hızlandırarak müşterilerin gereksinimlerine uygun çözümler geliştiren program, şirketlerin tahsilat performanslarını hızla iyileştiriyor.

PowerCurve™ Strategy Management ile gecikmeye düşen aboneler sistematik bir biçimde ayrıştırılarak, güvenli abonelere ödeme için zaman tanınıyor. Böylelikle müşteri memnuniyeti yükseltilirken, gelir artışı da sağlanmış oluyor.  Ayrıca, fatura ödenmediğinden dolayı kapanan hat sayısında da azalma görülüyor. Tüm bunların sonucunda, şüpheli alacaklarda azalış, gelirde ise artış meydana geliyor.

Avea Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Sümer , Experian’ın tahsilat çözümü PowerCurve™ Strategy Management uygulamasının daha iyi tahsilat stratejileri geliştirmelerine destek olacağını belirtti ve konuyla ilgili olarak şu yorumu yaptı: “Müşterilerimizle olan ilişkilerimizi hep daha iyi noktalara taşımak bizim için çok önemli. Müşteri ilişkilerimizin en iyi şekilde yönetilmesi adına sürekli yeni yatırımlar yapıyor ve farklı uygulamalar geliştiriyoruz. Bu çözümle ödemeleri geciken müşterilerimiz için farklı stratejiler uygulayabilecek ve böylece tahsilat verimliliğimizi arttırırken müşteri memnuniyetimizi de iyileştireceğiz.”

Experian’ın Balkanlar, Türkiye ve Orta Doğu’dan Sorumlu Genel Müdürü Cenker Özhelvacı ise Türkiye'nin en genç ve yenilikçi mobil iletişim operatörü Avea’nın, bu proje ile belirlediği hedeflere ulaşmasına destek olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Avea, gelecekte karar yönetimi alanında yapacağı uygulamalar için de esnek bir platforma sahip olmanın konforunu yaşayacak” dedi.

İletişim:

Çiğdem Gündoğan

Experian Decision Analytics

+90 212 344 15 15

cigdem.gundogan@experian.com

Experian Hakkında

Dünyanın lider bilgi hizmetleri şirketi Experian®; dünyanın dört bir yanındaki müşterilerine veri ve analitik araçlar sunmaktadır. Experian Şirketler Grubu kurumlara kredi risk yönetimi, sahteciliğin önlenmesi, pazarlama tekliflerinin hedeflenmesi ve kararların otomatize edilmesi konularında yardımcı olmaktadır.

Experian plc, İngiltere Borsası’na kotedir (EXPN) ve  FTSE 100 endeksinde yer almaktadır. 31 Mart 2013 yıl sonu itibariyle toplam yıllık geliri 4.7 milyar Amerikan Doları’dır. Genel Merkezi İrlanda Dublin’de, operasyonel merkezleri İngiltere Nottingham, California Costa Mesa ve Brezilya Sao Paulo’da bulunan Experian’ın, 40 ülkede 17.000 çalışanı bulunmaktadır.   

2000 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren Experian; İstanbul, Sofya ve Dubai ofisleri üzerinden Balkanlar, Türkiye ve Orta Doğu Bölgesi’ndeki 28 ülkede Bankacılık, Finans, Telekomünikasyon ve Perakende sektörlerindeki müşterilerine hizmet vermektedir.

Daha fazla bilgi için http://www.experianplc.com / http://www.experian.com.tr/

Avea Hakkında

Türkiye’nin en genç ve hızlı büyüyen iletişim operatörü Avea, 2004 yılında kurulmuştur. Şirket, gelişmiş altyapısı ve teknoloji yatırımlarıyla müşterilerine yenilikçi ve kaliteli hizmetler sunmaktadır.

Avea, 2013 yılı ikinci çeyrek itibariyle 13,9 milyon müşteriye sahiptir. 202 ülkede 664 operatörle uluslararası dolaşım anlaşması bulunan şirket, bir Türk Telekom iştirakidir. Avea’nın %89,99 hissesi Türk Telekomünikasyon A.Ş.’ye, % 10,01 hissesi İş Bankası Grubu’na aittir.

Daha fazla bilgi için http://www.avea.com.tr / http://www.aveamedyamerkezi.com 

Top